Virtualna karta otoka Raba sa mjestima : Banjol, Rab, Barbat, Palit, Mundanije, Kampor, Supetarska Draga i Lopar
RAB-CROATIA.COM
PROVEDITE ODMOR NA OTOKU RABU!

English

Deutsch

OTOK RAB
The Ship

Captain's Club!
SMJEŠTAJ OTOK RAB
- SMJEŠTAJ RAB
- APARTMANI RAB
- SOBE RAB
- PANSION RAB
- LAST MINUTE RAB
- BED & BREAKFAST RAB
- KATALOG SMJEŠTAJ    

RAB APARTMANI
- APARTMANI BANJOL
- APARTMANI BARBAT
- APARTMANI PALIT
- APARTMANI KAMPOR
- APARTMANI MUNDANIJE
- APARTMANI
   SUPETARSKA DRAGA
- APARTMANI LOPAR

RAB ONLINE
- RENT A BIKE  
 POČETNA STRANA - RAB - VIRTUALNA KARTA RABA
    
    
KARTA RABA
 
KARTA OTOKA RABA !
BarbatBanjolRabPalitMundanijeKamporSupetarska DragaLopar
DISPLAY
Mjesta na otoku :
Barbat - Banjol - Rab - Palit - Mundanije - Kampor - Supetarska Draga - Lopar
 
    
 
   BARBAT
 
Barbat    Prvo mjesto koje Vas očekuje nakon fantastično ogoljelog Mišnjaka je Barbat. Barbat je razvučen po obali koju obilježava veliki broj malih riva. Puno je šljunčanih plažica, od kojih se posebno ističe plaža Pudarica.
     Ljubiteljima starine bit će zanimljivi ostaci starokršćanske crkvice i grčke vojne utvrde na brdu Sv. Damjan. Sa svojim pješčanim uvalama, marinama i otočićem Dolinom privlači mnoge turiste a posebno nautičare.


   Karta Barbata (JPG - 97 KB - 1798*749)
   SMJEŠTAJ MJESTA BARBAT
       
 
   BANJOL
 

Banjol    Dio Banjol raštrkan je po brdašcima iznad ceste, a drugi dio podno ceste spustio se na more i četirima uvalama, Padovama. Osobitost Banjola je u njegovim Padovama (zaštićenim uvalama) koje danju vrve kupačima a predvečer barčicama što se vraćaju s ribolova. Kuće uz samu plažu, mala pristaništa uz obalu, pogled na stari grad sa zvonicima i šetalište što se proteže uz samu obalu, čine Banjol mjestom kojemu se svako vraća !

   SMJEŠTAJ MJESTA BANJOL  

   KARTA BANJOLA ( jpg - 265 KB - 1000x709 )
  
 
   RAB
 
RabRab je središnje mjesto otoka. Pred ulazom u stari grad Rab dočekat će Vas bjelinom kamena osunčani Trg sv. Kristofora. na trgu je fontana s dvjema skulpturama, Kalifrontom i pastiricom Dragom, likovima iz legende o čednosti i jednoj nesretnoj ljubavi (više o tome...)
  Grad je tipično srednjovjekovno urbano središte opasano zidinama koje ga većim dijelom još uvijek okružuju. Starim gradom dominiraju četiri zvonika uglavnom u romaničkom slogu, brojni samostani te palače bogatih rapskih obitelji. Prije je Rab bio rimsko naselje komu je car Oktavijan August dao status grada i proglasio ga municipijem 10. godine prije Krista.
  Nad mnogim renesansnim i gotičkim portalima stoje grbovi rapskih plemićkih obitelji. Odmah do gradskih zidina nalazi se prekrasan park Komrčar podno kojega je dugo šetalište i kupalište.
  

   SMJEŠTAJ MJESTA
RAB
   KARTA RABA (jpg - 183 KB - 1035*750)
          
 
   PALIT
 

Palit       Palit je mjesto djelomično smješteno uz uvalu sv. Eufemije koju zatvara poluotočić Frkanj. Šumoviti Frkanj mami turiste svojom pomalo divljom prirodom i uvalicama. Na Frkanj se prirodno nastavlja poluotok Frkanj. U Palitu se nalazi i novo poslovno središte otoka poslvni Centar Mali Palit.

    SMJEŠTAJ MJESTA PALIT
     Karta Palita ( jpg - 225 KB - 1008x713 )

 
  KAMPOR
 
Kampor     Kampor je možda najviše na otoku zadržao izgled starog ribarskog mjesta u koje su se vješto ugnijezdile nove kuće otvorene turistima. Blizina šume Kalifront i duga plaža, prekrasne uvale karakteristike su Kampora
  Na ulazu u Kampor nalazi se stari franjevački samostan Sv. Eufemije.


  SMJEŠTAJ MJESTA KAMPOR
  Karta Kampora (.jpg - 140 KB - 1800x750)
            
 
   MUNDANIJE
 

Mundanije     Mundanije su jedino veće naselje na otoku koje nije smješteno uz samo more. U bogatoj i plodnoj dolini stanovnici uzgajaju povrće i voće i to na tradicionalan način, a zeleni proizvodi na gradskoj tržnici uglavnom potječu iz ovog mjesta.
    
   SMJEŠTAJ MJESTA MUNDANIJE
   

 
  DRAGA
 
Supetarska Draga     Draška uvala dijeli Supetarsku Dragu na Gornju i Dolnju Dragu. Posebnost je sup. Drage u svojoj prirodnoj ljepoti uvale zaštićene sa malim otočićima. U takvoj zaštićenoj uvale smjestila se i ACI marina.

  SMJEŠTAJ MJESTA SUPETARSKA DRAGA
   Supetarska Draga - karta ( jpg - 78 KB - 1491*618 )
                
    
 
   LOPAR
 

Lopar!    Najudaljenije mjesto zadržalo je u načinu života i govora najčvršće veze sa prošlošću. Lopar je vrlo raznolik. Uz bogatu i plodnu dolinu, on ima i dugu pješčanu plažu - Rajsku plažu. Pijesak, plitka i topla voda, gusta šuma i hlad naročito su privlačni onima koji dolaze s malom djecom.
  Loparani su ponosni i na svog starog stanovnika, klesara Marina koji je na brdu Titano osnovao državicu San Marino (više o tome...)
    
    SMJEŠTAJ MJESTA LOPAR
    KARTA LOPARA ( jpg - 255 KB - 1104x800 )

   

info@rab-croatia.com - Kontakt - Linkovi
Rab-Croatia.com - Arbaco Design - 2000-2014.